Què és Martirion - Martirion

Vagi al Contingut

Es la Web de la Causa de Beatificació dels sacerdots de la diòcesi de Girona morts durant la persecució religiosa de 1936-1939.

És la versió digital del butlletí que, sota el mateix nom, es reparteix periòdicament a les nostres esglésies.  Martirion—que en grec significa testimoniatge i és l’arrel de la paraula màrtir—vol ser una finestra oberta a la Causa, un punt de trobada entre aquells que hi treballem i totes les persones que hi estiguin interessades.

Tenim en llista de procés de martiri—llista no definitiva—96 sacerdots diocesans i tres seminaristes sots-diaques. Un equip d’historiadors investiga per trobar les proves testimonials i documentals del seu martiri. Esperem que la nostra presència a internet serveixi per obtenir noves dades i, encara més important, faciliti a molta gent la devoció envers ells. Tothom qui n’hagi rebut alguna gràcia o els faci objecte de la seva  admiració i de la seva pregària, pot homenatjar-los amb el seu testimoni i facilitar que l’Església els reconegui efectivament com a màrtirs. Podeu comunicar-ho a les adreces donades.

Martirion vol, en definitiva, acostar la gent a un fenomen històric que té ressonàncies positives  per als homes i dones del nostre temps i dels temps futurs. Els màrtirs, que moren per amor i perdonen per amor, no ens empenyen a mirar enrere sinó cap endavant,  cap a l’edificació d’un món millor. Els estudis científics del martiri no són simple erudició, sinó que intenten posar en relleu actituds profundes  de persones que han anteposat a tot la fidelitat a Déu. En paraules del Papa Francesc: “Els màrtirs són l’exemple màxim de perdre la vida per Crist” (Àngelus del 23-6-13).

                         

Campanar de l’església de Sant Fèlix. Girona

Retorn al contingut