Presentat a Malgrat de Mar el nou llibre ... - Martirion

Vagi al Contingut
Presentat a Malgrat de Mar el nou llibre recopilatori de les obres de Mn. Fèlix Paradela.  
21 de novembre del 2017.

Com a cloenda dels dos anys que es porten realitzant actes en homenatge a Mn. Felix Paradeda Robert (1865-1936), el passat diumenge dia 19 de novembre es va presentar un llibre recopilatori de les seves obres.
L'acte es va realitzar a l'Arxiu Municipal de Malgrat.  El llibre, titulat "L'obra de mossèn Fèlix Paradeda (1865-1936). Història, folkore i tradició a Palamós i a Malgrat", és fruit del treball conjunt que han portat a terme els col·laboradors del Servei d'Arxiu Municipal de Malgrat, Joan Piña i Anna Maria Anglada, i dels del Servei d'Arxiu Municipal de Palamós, Pere Trijueque i Gabriel Martín, amb el suport del filòleg i professor Emili Roig.

Els textos, molts d'ells inèdits o descatalogats, han estat estudiats i analitzats juntament a la pròpia biografia de l'autor.

L'acte va ser presentat per l'arxiver de Malgrat de Mar, Josep M. Crosas, i l'arxivera de Palamós, Carme Adroher, com a promotors de l'obra i representants dels dos pobles sobre els que orbita l'obre del citat mossèn. També van participar Emili Roig, Gabriel Martín, Joan Piña i Anna M. Anglada, autors del volum.

El llibre es pot adquirir per 26 € i distingeix clarament l'obra palamosina i malgratenca, direccionada sobretot a l'estudi històric d'aquests pobles però també recull l'obra periodística, cròniques, devocional i poesia.


Retorn al contingut