Homenatge als màrtirs - Martirion

Vagi al Contingut

El passat diumenge 24 de novembre tingué lloc a la Catedral de Girona una Eucaristia solemne, presidida pel bisbe Francesc, en motiu de la clausura de l’any de la fe i en record dels 16 màrtirs gironins recentment beatificats a Tarragona.

La missa s’inicià amb una processó integrada per representants dels diferents ordes religiosos dels quals formaven part alguns dels nous màrtirs. La comitiva portava palmes a les mans, símbol del martiri en la tradició cristiana. Alguns d’aquests representants concelebraren amb el bisbe, juntament amb 30 preveres diocesans, 4 diaques i 3 acòlits. El bisbe es dirigí als fidels donant gràcies al Senyor pel temps de renovació que ens ha concedit durant l'any de la fe i en acció de gràcies per la beatificació dels nous màrtirs fills de la nostra diòcesis, els quals presentà com a exemple d'una fe forta. També desitjà que qui ens contempli pugui apreciar com ens sentim estimats, com ens estimem i com estimem.

La celebració acabà amb una processó final vers la capella del Sant Sepulcre, on recentment s’ha col•locat un memorial pels nous màrtirs juntament amb el que ja hi havia dedicat als 196 capellans i 3 seminaristes diocesans assassinats durant la guerra civil. Ho acompanyaren el cant de la lletania dels sants i beats i el cant “Oh màrtirs del Crist”.Retorn al contingut