Martirion

Vagi al Contingut

Menú Principal:El passat dissabte, dia 28 d'octubre, s'acabava el termini ordinari per inscriure's a la cerimònia de Beatificació dels 60 màrtirs de la Família Vicenciana, que tindrà lloc en el Palau Vistalegre
                                                         de Carabanchel el proper 11 de novembre, per motius de seguretat i organització. Els nous màrtirs són 40 missioners paüls -24 sacerdots i 16 germans-, dos filles de la Caritat, 13 laics de les associacions vicencianes i cinc sacerdots diocesans de Múrcia, assessors d'aquestes associacions.
...


 
Mossèn Joan Janoher i Dalmau (1899-1936), capellà bibliotecari a Peralada

Havia nascut a Cassà de la Selva el 28 de gener de 1899. Fou ordenat sacerdot pel bisbe Llompart el 16 de setembre de 1925. Era Llicenciat en Filosofia i Lletres. Fou vicari de les parròquies de la Jonquera i d’Amer, així com professor del seminari-col·legi del Collell i, durant la República, del Paedagogium de Girona. El 1930 entrà al servei del castell dels comtes de Peralada, en qualitat de capellà i de bibliotecari, on visqué amb la seva mare fins que es desencadenà la revolució del 36. Havia escrit articles específicament sobre temes religiosos i culturals, a voltes amb pseudònim, a “Diario de Gerona” i a “La Veu de l'Empordà”. En esclatar la Revolució es resistí a marxar, mostrant així fusta de màrtir.
Fou empresonat amb els altres sacerdots de Peralada al castell de Sant Ferran de Figueres, d'on se'l van endur, el 16 d’agost de 1936, per assassinar-lo a la carretera de Roses a Cadaqués, a l'anomenat, al pont de la Gorga, i el seu cadàver estimbat en un barranc. No es coneixen més detalls del seu martiri.
...
13 gironins entre els 109 claretians màrtirs que es beatificaran a la Sagrada Família el proper dia 21 d’octubre

La Congregació per a les Causes dels Sants ha aprovat la data del proper 21 d’octubre per celebrar a Barcelona la beatificació de 109 màrtirs claretians, que presidirà el cardenal Angelo Amato,Prefecte de la Congregació per a les Causes dels Sants, a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona
...
 
Informe de la llibertat religiosa al món

El dia 22 de juny, membres de l’entitat Ajuda a l’Església Necessitada van presentar al bisbe Francesc Pardo l’informe 2016 sobre l’estat de la llibertat religiosa al món. .


...

 
Entrevista mossèn Àngel Caldas
 
-
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Retorn al contingut | Retorn al menú principal