Martirion

Vagi al Contingut

Menú Principal:


Informe de la llibertat religiosa al món

El dia 22 de juny, membres de l’entitat Ajuda a l’Església Necessitada van presentar al bisbe Francesc Pardo l’informe 2016 sobre l’estat de la llibertat religiosa al món. .


...

 
Mn. Andreu Costa i Planella (1906-1936), vicari a Figueres

Nasqué a la Vall del Bac, petit poble garrotxí, muntanyós i de difícil accés dins l’actual terme de la Vall de Vianya, el 14 de desembre de 1906. Als nou anys d’edat els seus pares l’enviaren a viure amb al seu oncle rector de Borgonyà. Poc després inicià els cursos de llatí a la preceptoria de Banyoles, on podia encaminar-se diàriament a peu i anà encarrilant la seva vocació vers la carrera eclesiàstica. Tant bon punt ingressà en la facultat de filosofia del Seminari Conciliar, a Girona, el nombraren monitor del Col·legi de la Sagrada Família, la qual cosa demostra el bon concepte que li tenien els seus superiors. El bisbe Mons. Josep Vila Martínez el cridà a formar part de la família episcopal, a la qual serví durant els dos darrers anys d’estudis. Va ser ordenat diaca pel mateix bisbe el 20 de setembre de 1931 i, un any després, el 30 de maig de 1931, va ser ordenat prevere a Barcelona, a l’església dels caputxins de Pompeia, pel recentment preconitzat bisbe titular de Colofón (Turquia), Mons. Maties Solà i Farell.  
...
El papa Francesc qualifica d'«herois» els set religiosos beatificats a Girona

El Pontífex recorda que van ser morts en un temps de persecució religiosa i odi. Els missioners van ser assassinats a Serinyà el 1936El papa Francesc, saludant els creients a la plaça de Sant Pere.
,,,

 
 
Entrevista mossèn Àngel Caldas
 
-
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Retorn al contingut | Retorn al menú principal