El papa fixa la data de Canonització - Martirion

Vagi al Contingut

El papa Francesc ha presidit un consistori ordinari públic al Vaticà per aprovar les causes de canonització de Joan Pau II i Joan XXIII. La data escollida per a la canonització és el 27 d’abril del 2014 a Roma. Aquesta data coincideix amb el segon diumenge de Pasqua, festa de la Divina Misericòrdia, instituïda per Joan Pau II, i en el dia abans que va morir el Papa polonès.

Durant el viatge al Brasil per a la Jornada Mundial de la Joventut, el Papa va justificar la decisió de canonitzar en el mateix dia els seus predecessors dient que era una cosa molt bona per a l’Església. En aquest mateix viatge, ja havia indicat la festa de la Divina Misericòrdia perquè, si era abans, l’hivern europeu hauria produït molts problemes, especialment als pelegrins de pocs recursos.

Francesc va reconèixer oficialment un segon miracle de Joan Pau II al juliol, després d’haver rebut l’aprovació de la Congregació per a les Causes dels Sants: la sanació d’una dona de Costa Rica que patia un aneurisme cerebral. En el cas de Joan XXIII, el papa Francesc va autoritzar el procés sense necessitat d’un segon miracle, després d’haver rebut un dictamen favorable de la Congregació per a les Causes dels Sants.

Joan Pau II va ser beatificat per Benet XVI l’1 de maig del 2011, a la plaça de Sant Pere de Roma. El miracle que ho va fer possible va ser la sanació d’una monja francesa, Marie Simón-Pierre, després que li desaparegués miraculosament la malaltia del Parkinson. Joan XXIII va ser beatificat per Joan Pau II el 3 de setembre de l’any 2000.


Karol Wojtyla, escollit Pontífex el 16 d’octubre del 1978, va néixer a Wadowice (Polònia) el 18 de maig del 1920 i va morir al Vaticà el 2 d’abril del 2005. L’Església celebra la seva memòria litúrgica el 22 d’octubre, que marca el dia d’inici del seu pontificat.

Angelo Giuseppe Roncalli va néixer el 1881 a Sotto il Monte, on va ser pastor, professor al Seminari, secretari del bisbe i capellà de l’exèrcit durant la Primera Guerra Mundial. Joan XXIII va començar la carrera diplomàtica com a visitador apostòlic a Bulgària. Va ser delegat apostòlic a Turquia i Grècia i nunci apostòlic a França. El 1953 va ser nomenat patriarca de Venècia i el 28 d’octubre del 1958 va ser escollit Papa.

Informació extreta de www.catalunyacristiana.cat

Retorn al contingut